Bitexen Teknoloji A.Ş., İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından organize edilen İTÜRO LITE etkinliğinin ana sponsoru oldu.

28-29 Kasım 2020 tarihleri arasında online olarak düzenlenecek İTÜRO LITE etkinliği robotik çalışmalar yapan öğrenciler, akademisyenler ve endüstri temsilcilerini bir araya getirecek. Etkinlik kapsamında robotik ve sağlık teknolojileri gibi alanlarda online seminerler, söyleşiler, paneller ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Sağlıkta teknoloji konusu ele alınacak

Etkinlik kapsamında NASA laboratuvarlarında ve Tesla’da çalışma geçmişi olan Dr. Oktay Arslan Silikon Vadisi’nden dünyaya otonomi devrimini, İTÜ mezunu mühendis Serhat Selçuk Buçak İTÜ’den Silikon Vadisi’ne Yükselme sürecini, Bitexen Teknoloji A.Ş. CEO’su Yahya Tuğyan Erdem ise Bitexen Teknoloji’nin kuruluş hikayesi ve global alandaki faaliyetlerini ele alacak. Etkinlikte Bitexen Teknoloji A.Ş. Araştırma Uzmanı Agâh Selim Sesli dijital varlıklardaki son durumu, Tolga Bizel dijital fabrikaları, Yusuf Sarıgöz, makine öğrenmesi ve sosyal medya Algoritmalarını anlatacak. Sağlıkta teknoloji paneline ise Nevit Dilmen, Nilüfer Köylüoğlu, Tülay Yıldırım, Melih Bulut, Yusuf Yeşil ve Volkan Uyanık katılacak.