Block.IS, tarımsal gıda, lojistik ve finans sektörlerinde güçlü pazar potansiyeline sahip blokzinciri bazlı ürünler, süreçler ve iş modelleri üretmek adına en iyi girişimleri ve KOBİ’leri çekmek için ikinci açık çağrısını düzenliyor.

Blokzinciri alanında iş yeniliği sağlayan girişim ve KOBİ’ler davet eden program, Avrupa Birliği Horizon 2020 tarafından destekleniyor ve fonlanıyor. KOBİ’lerin dünyayı kasıp kavuran blokzincir teknolojilerine yönelik geliştirdikleri projeleri desteklemeyi ve onlara yol göstermeyi hedefliyor.

Blockchain Innovation Spaces (Block.IS) projesinin vizyonu, Avrupa ekonomisi için kritik olan sektörlerde blokzinciri teknolojisinin kullanımını teşvik eden açık ve işbirliğine dayalı bir sınır ötesi sektörler arası yenilik ekosistemi oluşturmak olarak belirtiliyor.

Hayati öneme sahip sektörler ise, trımsal gıda, lojistik ve finans olarak listelenmiş.

Block.IS ikinci açık çağrısına 22 Temmuz‘a kadar başvurulabiliyor. Kabul başına 60 bin euro’ya kadar destek sağlayan program toplam 2,8 milyon euro destek vermeyi planlıyor.

Block.IS’in düzenlediği bu program hakkında daha fazla detay ve başvuru için aşağıdaki bağlantıdan sitesine ulaşabilirsiniz.

Block.IS – Open Call