Londra merkezli blockchain ödeme firması Fnality, Goldman Sachs ve BNP Paribas liderliğindeki bir yatırım turunda 95 milyon dolar topladı.

DTCC, Euroclear, Nomura ve WisdomTree’nin yanı sıra 2019’da 63 milyon dolar topladığında Fnality’yi destekleyen bazı bankalar da bu tura katıldı. Bu bankalar arasında Banco Santander, BNY Mellon, Barclays, CIBC, Commerzbank, ING, Lloyds Banking Group, Nasdaq Ventures, State Street, Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve UBS yer alıyor.

Fnality, merkez bankalarında tutulan nakit ile desteklenen itibari para biriminin tokenize edilmiş versiyonlarını oluşturan bir şirket.

İşlemlerin gerçekleştirilmesi için blockchain teknolojisinin ve tokenize varlıkların nasıl kullanılacağına odaklanan şirket ilk olarak, UBS’in öncülük ettiği bir bankalar konsorsiyumu olarak ün kazanmıştı. O dönemde bu girişim Utility Settlement Coin (USC) olarak biliniyordu.

Eylül 2020’ye kadar, proje düzenleyici onay teklifinde gecikmelerle karşılaştı. Ertesi yıl, Nisan ayında İngiltere Merkez Bankası (BoE), daha geniş bir ödeme sistemi yelpazesini desteklemek amacıyla şirketin omnibus hesaplar aracılığıyla merkez bankası parasına erişmesine izin vereceğini duyurmuştu. Fnality daha sonra hızlıca erişim için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Şubat 2022’de firma, Ethereum üzerinde tokenize edilmiş bir menkul kıymet ihraç etmek için bir kavram kanıtı çalışması yaptı. Fnality sürecin ödeme kısmını ele aldı. Daha önce Deutsche Bank’ta 19 yılı aşkın bir süre çalışmış olan Fnality CEO’su Rhomaios Ram, o dönemde firmanın Ekim 2022’de ödeme sistemini nihayet başlatma yolunda ilerlediğini söylemişti

Suudi Arabistan NEOM projesi kapsamında Animoca Brands’e yatırım yapacak

KaynakThe Block