Suudi Arabistan’ın NEOM mega projesinin stratejik yatırım kolu, kripto oyun yatırım şirketi Animoca Brands’a 50 milyon dolar yatırım yapacak.

NEOM Yatırım Fonu, dönüştürülebilir tahvil ihracıyla 25 milyon ABD Doları yatırım yapmayı planlıyor. Kalan 25 milyon dolar ise Animoca Brands’ın ikincil piyasada hisselerinin satın alınmasına yatırılacak. Her iki tarafın basın açıklamasına göre, ortaklık bir mutabakat zaptı ile önerildi.

Bu ortaklığın amacı, Suudi Vizyon 2030 planı doğrultusunda NEOM bölgesinde web3 altyapısının geliştirilmesini teşvik ediyor.

NEOM Yatırım Fonu CEO’su Majid Müftü, konuyla ilgili olarak: “Web3 teknolojisi ve altyapı geliştirme, yalnızca NEOM’un teknoloji yığını ve mimarisinin önemli bir temeli olmakla kalmayacak, aynı zamanda küresel endüstrilerde devrim yaratma potansiyeline sahip olacak. Animoca Brands gibi pazar lideri bir şirketle ortaklık kurarak web3 teknolojisinin geliştirilmesini ve benimsenmesini hızlandırmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anlaşma kapsamında Animoca Brands, hem NEOM bölgesi hem de Suudi başkenti Riyad için “web3 kurumsal hizmet yetenekleri” sağlamayı planlıyor. Animoca, yerel web3 ekosisteminin büyümesini teşvik etmek için NEOM içerisinde bir merkez kurmayı planlıyor. Aynı zamanda iştiraklerinden ve yatırım portföylerinden bölgeye yatırım yapacak şirketlerini de çekmeyi planlıyor.

Animoca Brands İcra Kurulu Başkanı Yat Siu, NEOM’ projesine blockchain teknolojisinin dahil etme planlarından ötürü mutlu. Yat Siu, konuyla ilgili olarak: “Web3 ekosisteminin büyümesini her zaman yeni bir meta ulusun ortaya çıkışı olarak nitelendirdik ve artık NEOM, blockchain’in gücünden tam anlamıyla yararlanan ilk bölge haline gelebilir” ifadelerini kullandı.

NEOM, Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısında yer alan 500 milyar dolarlık fütüristik bir akıllı şehir olacak. Suudi Vizyon 2030 planının bir parçası olan bu akıllı şehir projesi, yüzen bir sanayi kompleksi, işletme merkezleri, turistik alanlar ve spor salonlarını içeren tasarımlara sahip.

Yuga Labs ile Animoca Brands’in yolları yeni bir oyun ile kesişiyor

KaynakThe Block