NFT ve metaverse projelerinin yatırımcısı olarak tanıdığımız Animoca Brands son üç ayda değerlemesini ikiye katladı. Son olarak 360 milyon dolarlık yatırım turunu tamamlayan şirket, 5,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Yeni yatırım turu, üç aydan kısa bir sürede Animoca’nın değerlemesini iki katına çıkarmış oldu. Risk sermayesi şirketi, Ekim ayında 65 milyon dolar toplayarak 2,2 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Son yatırım turunda Liberty City Ventures, Winklevoss Capital, Soros Fund Management ve 10T Holdings gibi isimler yer alıyor.

Yatırımla ilgili yapılan açıklamaya göre Animoca yeni yatırımı, satın alma, ürün geliştirme ve popüler fikri mülkiyet lisanslarını beslemek için kullanmayı planlıyor.

Şirketin portföyünde, oyna-kazan NFT oyunu Axie Infinity, NBA Top Shot’ın arkasındaki şirket olan Dapper Labs ve en büyük NFT ticaret platformu olan OpenSea dahil olmak üzere 150’den fazla NFT ile ilgili proje yer alıyor. Ayrıca şirket metaverse oyunu The Sandbox’ın da çoğunluk hissesine sahip.

Son olarak Animoca, Solana blokzinciri üzerine inşa edilmiş bir NFT platformu olan Burnt Finance’e 8 milyon dolarlık bir fon sağlamıştı.

Samsung 2022 model TV’lerine NFT desteği ekliyor

KaynakCoinDesk