Samsung’un 2022’de piyasaya süreceği Micro LED, Neo QLED ve The Frame TV modelleri, NFT desteğiyle birlikte gelecek. Ayrıca televizyonlar, dahili bir NFT pazarına sahip olacak.

Güney Kore merkezli teknoloji devinin konuyla ilgili basın bülteninde kullandığı ifadeler şöyle: “2022’de Samsung, dünyanın ilk TV ekranı tabanlı NFT gezgini ve pazar yerini tanıtacak. Bu, en sevdiğiniz sanat eserlerine göz atmanıza, satın almanıza ve tek bir yerde görüntülemenize olanak tanıyan çığır açan bir platform.

Platform, Samsung’un MICRO LED, Neo QLED ve The Frame TV serileri üzerinden dijital sanat eserlerini keşfetmek, satın almak ve takas etmek için sezgisel, entegre bir araç içerecek. Bu araç sayesinde kullanıcılar, NFT formundaki sanat eserlerini satın almadan önce önizleyebilecek, geçmişini öğrenebilecek ve meta verilerini keşfedebilecekler.

Samsung, son dönemlerde NFT’lere yönelik artan ilgiyle birlikte bu tür çözüm ihtiyaçlarının arttığını söylüyor.

Şirket ayrıca TV’lerin akıllı kalibrasyon desteği içereceğini ve NFT yaratıcılarının ekran ayarları için önceden ayarlanmış değerler oluşturmasını sağlayacağını belirtiyor. Böylece Akıllı TV’ler daha sonra ekran ayarlarını ön ayarlarla eşleşecek şekilde otomatik olarak ayarlayacak ve eserler orijinaline en yakın görüntü kalitesiyle kusursuz bir şekilde görünecek.

NFT işlem hacimleri 2021’in üçüncü çeyreğinde 10 milyar doları aşarak yıldan yıla yüzde 38000 büyüme kaydetti. NFT’lerin geçtiğimiz yıl boyunca görülmemiş bir hızla büyümesi teknoloji devlerini de bu alana yönelik yenilikçi çözümler üretmeye itiyor. Samsung’un bu hamlesi, televizyon dünyası için bir ilk olacak.

Oyun odaklı NFT platformu Fractal yayına girdi

KaynakDecrypt