Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan ve diğer medya girişimcileri Robin Chan, David Wurtz ve Mike Angell gibi isimlerin yer aldığı bir ekip, oyun odaklı NFT platformu Fractal’ı hayata geçirdi.

Fractal oyun içi NFT’ler için yeni bir pazar. Oyun şirketleri, hayranları için oyun NFT’lerini basabilecek ve oyuncular, eşler arası pazarda NFT’leri birbirlerine satabilecek.

Justin Kan konuyla ilgili olarak, “NFT’ler yeni Kickstarter gibidir. Pek çok oyun şirketi, ‘Hey, bu, izleyicilerimizle etkileşim kurmanın ve erken davranan insanları ödüllendirmenin harika bir yolu’ diyor. Oyun oynamak ve oyunlar için yeni NFT’ler keşfetmek isteyen, yüksek düzeyde bağlı oyunculardan oluşan bir kitlemiz var.” ifadelerini kullanıyor.

Oyun geliştiricilerinin Fractal’da yer alması için bir başvuruda bulunması gerekiyor. Kan, platformda kullanıcıların korunacağını ve bilinçli satın alma kararları verebilmelerinin sağlanacağını söylüyor.

Fractal başlangıçta düşük maliyetleri ve yüksek işlem hızları nedeniyle Solana blokzincirinde çalışmayı seçti, ancak gelecekte çok zincirli birlikte çalışabilirliği eklemeyi planlıyor. Kan, Fractal’ın şu anda kurucuları tarafından kendi kendini finanse ettiğini ancak daha sonra tüm satışlardan %2 oranında bir pay alacağı modele geçeceğini açıkladı.

Fractal, lansmanına yardımcı olmak için JRPG türündeki oyun Aurory, RPG Genopets, shooter oyunu Nyan Heroes ve MOBA oyunu Solchicks gibi Solana tabanlı oyunlarla ortaklık kurdu.

Avalanche üstünde çalışan NFT oyunu: Avaxtars

KaynakThe Block