NFT furyası blokzinciri ekosistemini kasıp kavururken Türkiye’den de bu akıma ayak uyduran web tabanlı yeni bir oyun çıktı: Avaxtars.

Avaxtars; blokzinciri teknolojisi üstünde çalışan tarayıcı tabanlı bir oyun. Ahmet Usta, Mesut Çevik ve Ozan Akçora ortaklığı ile geliştirilen oyun, Avalanche blokzinciri ağında çalışıyor. ERC-721 standardındaki NFT (non-fungible token) kullanan oyunun ilginç bir hikayesi ve yol haritası bulunuyor.

2039 yılında geçen kurgusal bir hikâyeye sahip olan oyunda, kullanıcılar Avalanche ağının  kripto para birimi olan AVAX ile ödeme yaparak benzersiz NFT karakterleri satın alabiliyorlar. Farklı nadirlik seviyelerine sahip bu karakterler, oyunun pazar yerinde satılabildiği gibi sonraki aşamalarda çeşitli görevleri tamamlamak ve ödüller kazanmak için de kullanılabilecek.

İlk aşamasında 10 bin eşsiz karakterin NFT olarak satışa sunulduğu projede, oyun içindeki tüm yetenek, eşya, ve süreçler blokzinciri üzerinde çalışacak. 10 bin benzersiz NFT karakterin satışı tamamlanınca proje ikinci aşamaya geçmeyi hedefliyor. Proje kapsamında oyun içindeki ödüller ve ekonomik bileşenler için ERC-20 token standardında AVXT adında bir dijital varlığın üretileceği ve ikinci aşamada kullanıma sunulacağı belirtilmiş. Üretilecek AVXT Token‘larının yüzde 10’unun, ilk fazda üretilen karakteri cüzdanlarında bulunduranlara, Airdrop adı verilen bir yöntem ile, eşit oranda dağıtılacağı belirtilmiş.

Gelir modeli AVAX karşılığında üretilen NTF’ler üzerine kurulu olan Avaxtars projesi 31 Mart Çarşamba gecesi erişime açıldı. Oyunun erişime açıldığı ilk 24 saat içinde 4 binden fazla NFT karakter üretildi. Kullanıcılar şu anda AVAX karşılığında ürettikleri bu karakterleri pazar yerinde değerlendirebiliyor veya oyunun sonraki aşamaları içinde cüzdanlarında tutabiliyorlar.

3 aşamalı bir yol haritası belirleyen Avaxtars ekibi, ilerleyen dönemlerde projeye yeni özellikler kazandırarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Avaxtars projesine https://avaxtars.com adresinden ulaşılabilir.