Fortune Business Insights’ın yayınladığı bir analize göre, küresel blockchain oyun pazarı önümüzdeki yedi yıl içinde tahmini olarak 614 milyar dolara ulaşacak. Piyasanın şu anda tahmini 154 milyar dolarlık bir harcaması var.

Rapor, 2017’den 2021’e kadar blockchain oyun ürünleri için küresel satış verilerini analiz ediyor. Satışların yüzde 21,8’lik yıllık bileşik büyüme oranıyla (CAGR) arttığını ve 2030 yılına kadar pazarın 600 milyar dolara ulaşacağını ortaya koyuyor. Bu da altı yıllık dönemde yaklaşık yüzde 299’luk mutlak bir büyüme oranına denk geliyor.

Araştırma dünyayı 5 bölgeye ayırıyor; Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Doğu/Afrika, Avrupa ve Asya Pasifik. Kuzey Amerika, 2022’de herhangi bir bölge için blockchain oyun öğesi satın alımlarında en büyük paya sahip; pazarın büyüklüğü 30 milyar doların üzerinde veya toplamın yaklaşık yüzde 24’ünü oluşturuyor.

Rapor, sunulan oyun kategorileri söz konusu olduğunda, rol yapma oyunlarının diğer kategorilere kıyasla en yüksek büyüme oranına sahip olmasını beklediğini belirtiyor. Bu oyunlar özel karakterlere, temalara, ek silahlara, aksesuarlara ve diğer özelliklere sahip. Dolayısıyla bu da onları özellikle blockchain özelliklerinin uygulanmasına uygun hale getiriyor. Rol yapma oyunlarının 2022 yılında pazarın yüzde 33’ünden fazlasını temsil ettiği belirtildi.

Web tabanlı blockchain oyunları şu anda blockchain oyunlarının en büyük segmentini temsil ediyor ve araştırmacılar bu segmentin hakimiyetini sürdürmesini bekliyor. Bununla birlikte, Android tabanlı oyunların daha yaygın hale geldiği belirtildi.

Oyun stüdyoları, moda sözcüklerden kaçınarak blockchain’i sessizce entegre ediyor

KaynakCoinMarketCap