KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan, LinkedIn paylaşımı ile blok zinciri teknolojisinin önemine vurgu yaptı…

KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan, buraya tıklayarak görebileceğiniz LinkedIn paylaşımı ile blok zinciri teknolojisinin önemine değindi. Paylaşım şöyle:

“Günümüzde son derece hızlı ilerleyen dijitalleşme sürecinde en çok ilgi çeken konulardan biri de blok zinciri teknolojisi.
Kayıtların değiştirilememesi, merkezi olmayan sistemleri, güvenli ve şeffaf olma özellikleri nedeniyle blok zinciri teknolojisinin birçok alanda kullanımına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Bu çalışmalardan bir tanesi Turkish Informatics Foundation bünyesinde bulunan Blockchain Turkey Platform Üretim Lojistik Çalışma Grubu‘nun ev sahipliğinde, Azerbaycan-Türkiye arasında blok zincir ile evraksız dış ticaret konusu üzerine yapılan “Gümrük Süreçlerinde Blok Zincir Pilot Projesi“ çalıştayının ön hazırlık toplantısıydı…

Ticaret Bakanlığı’ndan da saygıdeğer gözlemcilerin katıldığı bu ön hazırlık toplantısında ayrıca SOCAR Türkiye, ATEZ Yazılım Teknolojileri gibi değerli kurumların da konu ile ilgili sunumlarını dinleme şansı yakaladık.

Gümrük süreçlerinin blok zinciri teknolojisiyle bütünleştirilmesi ve devlet tarafındaki süreçlerin dijitalleşmesi sayesinde, zaman ve maliyet açısından etkin bir dış ticaret ekosistemi kurulması mümkün olacak ve taraflar arasındaki güven artacaktır.”