Japonya Maliye Bakanı Taro Aso blokzinciri teknolojisinin, gizlilik sağlarken temas takibi adına da kullanılabileceği için dünyanın koronavirüs salgınına karşı olan mücadelesinde kilit bir rol oynayabileceğini öne sürdü.

Tokyo’da düzenlenen bir blokzinciri konferansında konuşan Taro Aso, blokzinciri teknolojisinin yaygın bulaşıcı hastalıklarla mücadelede ve temas takibi için güçlü bir çözüm sunduğunu söylüyor.

Maliye bakanı, koronavirüsün getirdiği tehditi azalmasa da blokzincirinin, temas takibi yoluyla testi pozitif çıkan herkes için gizlilik sağlayabileceğini düşünüyor. Buna ek olarak teknoloji, yetkililere virüsten korunma adına yapılması gerekenlerle ilgili daha iyi bir önlem sunabilir ve gelecekteki olası salgınları önleyebilir.

Aso, bu konuda herhangi bir ilerleme kaydetmek için blokzinciri topluluğu ile Japon düzenleyiciler arasındaki çatışmaların ele alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. Aso’nun konuya yönelik kullandığı ifadeler şu şekilde: “Bazı blokzinciri toplulukları, teknolojinin anlaşılmaması nedeniyle ve inovasyonu engellediklerine inandıkları için düzenleyicilere hâlâ düşman olabilir. Ancak ihtiyacımız olan şey, en iyi yönetim altında teknolojinin en iyi kullanımını düşünmek için birlikte çalışmak ve işbirliği yapmaktır.

Japonya Maliye Bakanı, ülkenin COVID kapsamında karşılaştığı bazı sorunlara çözüm olarak blokzinciri teknolojisini öneren ilk düzenleyici kurum değil. Finans devi SBI Holdings‘in CEO’su Mayıs ayında, teknolojinin maskeler de dahil olmak üzere temel malzemelerin tedarik zincirinin izlenmesinde ve izlenmesinde faydalı olabileceğini ifade etmişti.

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin neden olduğu sorunlar bu süreçte dijital teknolojilere olan talebin artmasına yol açtığı gibi blokzinciri teknolojisine yönelik ilgiyi de önemli ölçüde artırdı. Şeffaf ve güvenli yapısıyla özellikle tedarik zincirleri için önemli bir fayda sunan blokzinciri, virüs temasının takibi için de bu süreçte önemli bir rol oynayabilir.

Blokzinciri tabanlı COVID-19 sağlık sertifikası uygulaması geliştirildi

KaynakCointelegraph