Blokzinciri tabanlı biletleme platformu TIXnGO, hayat yavaş yavaş normale dönerken COVID-19 kilitlemesinin etkilerini azaltmak için bir mobil sağlık sertifikası çözümü geliştirdi. Health n Go adı verilen bu uygulama dijital sertifikalar yoluyla hastalığı geçirmiş bireyleri tanımlamaya yrdımcı olacak.

Kayıtlı bir doktor veya sağlık yetkilisi tarafından verilen bu sağlık sertifikası mobil blokzinciri cüzdanında saklanacak ve benzersiz bir dijital kimlik taşıyacak. Her sertifika, veren kuruluştan bir dijital imza barındıracak. Dolayısıyla blokzinciri sertifikanın güvenilir bir kaynaktan geldiğini doğrulamış olacak.

Uygulama doğrulama için istek üzerine bir QR kodu gösterir ve bu kod orijinal olup olmadığını kontrol etmek için taranabilir. Şirket, sahtekarlık girişimlerini ver örüntüleri izlemek için yapay zeka ve blokzinciri teknolojilerinin kullanıldığını söylüyor. Eğer gerekirse bir sağlık sertifikasını da iptal edebilir.

TIX n GO ve Health n GO CEO’su Frédéric Longatte konuyla ilgili olarak: “Koronavirüs krizinin ortasında sağlık sertifikası gibi kişisel dijital varlıkların güvenli teslimatında potansiyel bir rol oynayabiliriz. Bu teknolojinin tam olarak nasıl kullanılacağını. tanımlamak bizim değil hükümetler tarafından alınacak bir karardır.” ifadelerini kullandı.

Health n Go’nun sağlık verileri yönetimi için GDPR düzenlemelerine uyduğu söyleniyor. Birkaç hafta önce Avrupa Parlamentosu yaptığı açıklamada, COVID-19 ile savaşmak adına geliştirilen uygulamalar için katı veri gizliliği ve merkezi olmayan yapının benimsenmesini talep etmişti.

BCTR Sağlık Çalışma Grubu kuruldu

KaynakLedgerInsights