New York eyaleti genelinde COVID-19 için bir sağlık pasaportu olan Excelsior Pass resmi olarak kullanılmaya başlandı. Eyalet hükümeti, COVID-19 sırasında işletmelerin güvenli ve verimli bir şekilde yeniden açılmasını hızlandırmaya yardımcı olmak için IBM ile ortaklığa giderek bu platformu geliştirdi.

Uluslararası seyahatler için geliştirilen dijital sağlık pasaportları gibi Excelsior Pass, işletmelerin yeniden açılarak negatif PCR testlerinin, antijen sonuçlarının veya aşı kanıtlarının geçerliliğini onaylamaya olanak tanıyor.

Spor etkinliklerini ve düğün gibi diğer büyük sosyal toplantıları yöneten işletmelerin, müşterilerin ve misafirlerin potansiyel bir sağlık tehdidi olmadığına dair kanıt sunmaları gerekiyor. Ancak her bireyin kimlik bilgilerinin doğruluğunu onaylamak da zaman alıcı ve dolandırıcılığa açık olabiliyor. Excelsior Pass kimlik bilgilerinin güvenilirliğini kontrol etme sürecini hızlandırarak bu soruna yönelik bir çözüm sunuyor.

Excelsior Pass sistemi kısaca şöyle çalışıyor: Bir kullanıcının bir testi veya aşısı yapıldığında, çok sayıda katılımcı laboratuvardan alınan sonuçlar Eyalet Laboratuvarı raporlama sistemi ECLRS’ye rapor edilir. Bu da Excelsior Pass Cüzdan uygulamasından taranabilen veya yazdırılıp kağıt olarak işletmelere sunulabilen bir QR kodunun oluşturulmasını sağlar. QR kodu bir mekana ya da etkinliğe girişte taranarak kişinin test sonucunu ve aşı sertifikasını doğrular.

Platformun pilot çalışmaları Barclays Center ve Madison Square Garden’da gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde ise teknoloji daha küçük mekanlar için de kullanıma sunulacak.

Excelsior Pass, temel tıbbi bilgileri uygulamaya yüklemeye gerek kalmadan sağlık kimlik bilgilerinin güvenli bir şekilde doğrulanmasını sağlayan IBM’in Digital Health Pass çözümü üzerine inşa edilmiş bir sistem.

Air France, ICC’nin sağlık pasaportu uygulamasını test edecek

KaynakLedger Insights