Air France, 11 Mart’tan itibaren blokzinciri tabanlı ICC AOKpass sağlık pasaportu için dört haftalık bir pilot testine başlayacak.

MedAire / International SOS tarafından desteklenen uygulama, yolcuların COVID-19 negatif testini cep telefonları aracılığıyla sunmalarını sağlayacak.

Hava yolculuğu normale dönmeye çalışırken, çoğu hava yolu şirketi ve hükümet yolcuların uçağa binmeden önce negatif bir COVID-19 testi sunmalarını istiyor. Testin geçerliliğinin doğrulanması havayolu personeli için zaman alan bir süreç olmakla birlikte yolcular için de ek bir stres kaynağı.

ICC’nin AOKpass‘ı, seyahat öncesi olumsuz testleri kaydetmek için izlenebilir ve güvenli bir platformu destekleyerek bu sorunları azaltmayı amaçlıyor. Negatif testin geçerliliği, uygulamada blokzinciri tabanlı bir ağ aracılığıyla doğrulanıyor. Havaalanlarında, yolcuların yalnızca cep telefonlarında uygulama tarafından oluşturulan bir sertifika sunmaları yetiyor. Bu da uçağa binme sürecini hızlandırır ve belgenin kaybolma veya bozulma riskini ortadan kaldırır. Ayrıca uygulama, bireylere kişisel verileri üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı da amaçlıyor.

Air France Müşteri Deneyimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Catherine Villar konuyla ilgili olarak: “Müşteri deneyimini iyileştirmek ve basitleştirmek Air France için süregelen bir önceliktir. Şu anda yaşadığımız değişikliklerin uzun vadede seyahat etme şeklimizi değiştireceğine inanıyoruz ve bu yeni zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olabilecek tüm inovasyon projelerini desteklemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Bir güven katmanı oluşturmanın yanı sıra, blokzinciri teknolojisi ayrıca uygulama kullanıcılarının verilerini kontrol etmelerini ve bunları kiminle paylaşacaklarını seçebilmelerini sağlar. Ayrıca, özelleştirilebilir ve şirketlerin ve hükümetlerin değişen sağlık kimlik bilgisi gereksinimlerine uyarlanabilir. International SOS, operasyonları yüz yüze çalışmaya devam ederken uygulamayı pilot olarak kullanan ilk grup oldu.

Bu arada, birçok blokzinciri tabanlı sağlık sertifikasyon girişimleri havayolları tarafından deneniyor. Örneğin Emirates Airlines, GE Digital ve TE-FOOD’ın TrustOne uygulamasını deniyor. British Airways, Singapore Airlines ve Qatar Airways ise IATA’nın Travel Pass platformunu deniyor.

GE Aviation blokzinciri tabanlı sağlık kimliği geliştirdi

KaynakLedger Insights