Güney Kore Başbakanı Chung Sye-kyun, blokzinciri tabanlı COVID-19 aşı sertifikalarının ülke çapında kullanıma hazır olduğunu açıkladı.

Yerel haber ajansı Yohapnews’in haberine göre Başbakan, bir akıllı telefon aracılığıyla yapılan aşılamanın kolayca kanıtlanabileceğini belirtti.

Aşı sertifikaları için blokzinciri teknolojisinin kullanılma sebeplerinin başında güvenlik ve gizlilik geliyor. Aşılar kişiye özel olduğu için teknoloji, birinin aşı sertifikasının fotokopisini çekip adını değiştirdiği durumların oluşmasını önlüyor.

Genellikle, blokzinciri tabanlı dijital sağlık pasaportları, uluslararası standartlara (W3C) dayalı doğrulanabilir kimlik bilgileri sağlar. Ancak Güney Kore versiyonunun teknik detayları henüz açıklanmadı.

Güney Koreli yetkililerden yapılan açıklamaya göre blokzinciri tabanlı sağlık pasaportları, yabancı ülkelerde kullanılmak üzere tasarlandı ve diğer ülkelerde kullanılan ortak standartlara uygun bir ekilde geliştirildi. Uluslararası olarak kabul edilebilir bir aşı sertifikasına sahip olmak, birçok etkinlikte, toplanma yerlerinde ve özellikle yolculuklarda insanlara kolaylık sağlayacak.

Aşı sertifikalarının doğrulanacağı blokzinciri tabanlı sistem bu ayın sonlarına doğru akıllı telefon uygulaması üzerinden kullanılabilecek.

Singapur ve Malezya aşı sertifikası izlenebilirliğini blokzinciri ile sağlayacak

KaynakLedgerInsights