Güney Kore’nin net varlıklara göre en büyük bankası olarak kabul edilen Kookmin Bank, bireysel yatırımcıları hedefleyen kripto yatırım ürünlerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Banka, ülkedeki düzenlemeler izin verir vermez bir kripto borsasında işlem gören fon (ETF) ve gelecekteki ürünleri başlatmak amacıyla bir “Dijital Varlık Yönetim Komitesi” kurdu.

Kookmin Bank’tan Hong-Gom Kim konuyla ilgili olarak: “Mümkün olan en kısa sürede sanal varlık temalı bir öz sermaye fonu başlatacağız. Ayrıca süreli yayınlar da yayımlayacağız.” ifadelerini kullanıyor.”

Banka, geleneksel varlıkların yanı sıra kripto içeren bir hibrit fon olasılığını da araştırıyor. Bu fonun, dış kaynaklı bir yatırım görevlisi tarafından yatırımlarına garanti sağlamak için kullanılması planlanıyor. Ayrıca emeklilik aylığında da kullanılabilecek.

Güney Kore’nin bu hamlesi diğer Asya merkezli köklü bankacılık kurumlarının kriptoya geçişini takip ediyor. Geçtiğimiz hafta Singapur merkezli DBS Bank, bu yıl içinde bir bireysel dijital varlık alım satım masası planlarını açıklamıştı. Ocak ayında ise Filipinler Union Bank, kripto para birimi ticareti ve saklama hizmetleri sunma planlarını açıkladı.

Sequoia Capital 600 milyon dolarlık kripto fonu başlatıyor

KaynakThe Block