Dünyanın en eski ve en başarılı risk sermayesi şirketlerinden biri olan Sequoia Capital, kurulduğu 1972 yılından bu yana sektöre özel ilk fonu olan kripto odaklı yeni bir fon başlatıyor.

Sequoia Capital ortağı Shaun Maguire, Sequoia Kripto Fonu’nun halihazırda kripto borsalarında listelenmiş ve henüz listelenmemiş token’lara yatırım yapacağını söylüyor.

500-600 milyon dolar değerindeki fon, geçtiğimiz Ekim ayında VC firmasının yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak kurulan daha büyük Sequoia Capital Fonu’nun bir parçası. Sequoia Capital Fonu, şirketin halka açık şirketlerdeki hisseleri de dahil olmak üzere tüm ABD ve Avrupa yatırımlarını elinde tutuyor.

Sequoia, kripto alt fonuna ek olarak, toplam sermaye taahhüdü 7,5 milyar doların üzerinde olan ana tohum, girişim, büyüme ve genişleme fonlarından kripto girişimlerine yatırım yapmaya da devam edecek.

Sequoia, 2015’ten beri hem hisse senedi hem de token anlaşmalarıyla kriptoya yatırım yapıyor. Geçtiğimiz yıl, firmanın ABD ve Avrupa’daki yeni yatırımlarının yüzde 20’si kriptodaydı. Portföyündeki şirketleri arasında FTX, Fireblocks, StarkWare ve Filecoin gibi isimler yer alıyor. Sequoia’nın neden şimdi kriptoya özel bir fon başlattığı sorulduğunda Maguire, birçok kurucunun Sequoia’dan token’larını yönetmede daha aktif bir rol üstlenmesini istediğini söylüyor.

Sequoia, kriptonun bir sektörden daha fazlası olduğuna ve uzun vadede tüm sektörleri etkileyecek temel bir değişim yaratacağına inanıyor. Maguire Sequoia’nın özellikle zincirler arası birlikte çalışabilirlik ve GameFi gibi projelerle ilgilendiğini ve çoklu zincirlerin geleceğinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Square Enix, 2022’de blokzinciri oyunlarına daha fazla yatırım yapacak

KaynakThe Block