Korea Times’ın haberine göre Samsung, Bank of Korea’nın (BOK) CBDC testlerine katılım gösterecek.

Testler sırasında Samsung Electronics ve Samsung SDS tarafından temsil edilecek olan şirket diğer cep telefonlarına veya bağlı banka hesaplarına yapılan sınır ötesi ödemeleri araştıracak.

Bir Samsung yöneticisi Korea Times’a yaptığı açıklamada “Özellikle, Kakao konsorsiyumu ve Samsung Group’un iki teknoloji iştiraki, ülkeler arasındaki para transferlerini ve havaleleri kontrol etmeyi, CBDC’yi yayınlamayı ve dağıtmayı ve bunun sanal ortamlarda nihayetinde nasıl çalıştığını izlemeyi amaçlayan bir pilot program başlatacak.” ifadelerini kullandı.

Habere göre Samsung, özellikle internet erişimi olmayan dijital para birimini kullanarak cep telefonları üzerinden ödeme yapmanın mümkün olup olmadığını bilmek istiyor. Pilot uygulama kapsamında diğer cep telefonlarına veya diğer bağlı banka hesaplarına yapılan CBDC havaleleri de test edilecek.

BOK’un CBDC pilotu iki aşamada test edilecek. Bu aydan Aralık ayına kadar sürecek olan ilk aşama, gerekli teknolojiyi belirleyecek. Gelecek yılın Ocak ayından Haziran ayına kadar sürecek olan ikinci aşama, gerçek hayattaki işlemlere ve uzlaşmalara odaklanacak.

CBDC’ler asırlık bankacılık modelini temelden yıkabilir

KaynakCoinDesk