Shinhan Bank, LG CNS’nin de yardımıyla potansiyel bir Güney Kore Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) için pilot platform oluşturdu.

Henüz Güney Kore’de dijital paranın tüketicilere doğrudan mı yoksa aracı kurumlarla mı verilip verilmeyeceği belirsiz olsa da ülkenin önemli bankalarından biri olan Shinhan Bank, Kore Bankası (BOK) tarafından CBDC yayınlanmasına hazırlık olarak blokzinciri tabanlı bir platform oluşturdu.

Shinhan Bank yetkilisine göre merkez bankası dijital para ihracında ilerlemeye karar verirse dijital parayı dağıtmak ve kullanımını teşvik etmek için aracı kurumlara ihtiyaç duyacak. Shinhan Bank da zamanı geldiğinde ihtiyaçlara en uygun hizmeti sunabilmek için şimdiden hazırlıklarını yapıyor.

LG CNS ile birlikte geliştirilen blokzinciri tabanlı platformda CBDC’ler, bireylerin bakiyelerini dönüştürüp sahip olabileceği genel fonlar ve felaket durumlarında devlet ve yerel yönetimler tarafından ihraç edilecek fonlar olarak ikiye ayrılıyor. İkinci tip fonlara bir son kullanma tarihi koyulabilecek ve çeşitli kısıtlamalar getirilebilecek.

Kore Merkez Bankası geçtiğimiz Şubat ayında CBDC’ler ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşmış ve CBDC’lerin sanal bir varlık değil itibari para olarak tanımlanabileceğini belirtmişti.

Kore Bankası: CBDC’ler sanal varlık değil, itibari paradır

KaynakCoindesk