Bulut bilişim devi Oracle, blokzinciri ve diğer yeni teknolojilerin şirketlere finans ve tedarik zinciri takibinde rekabet avantajı sunduğunu söylüyor.

Oracle, kurumsal planlama, performans yönetimi ve tedarik zinciri ölçümleri için düzenli olarak şirket içi bulut tabanlı hizmetleri kullanan 700 finans ve operasyon yöneticisine bir anket uyguladı.

Anketin sonuçlarına göre blokzinciri, yapay zeka, makine öğrenimi, dijital asistanlar, nesnelerin interneti gibi yenilikçi teknolojiler önümüzdeki on yıl boyunca şirketlere rekabetçi bir avantaj sağlayacak.

Oracle Kıdemli Ürün Müdürü Emma Hitzke, kurumların yüzde 84’ünün bu teknolojilerden en az birini kullandığını ve bu teknolojilerin yaygınlaştığını görmenin heyecan verici olduğunu söylüyor.

Anketin sonuçlarının değerlendirildiği raporda Oracle, bu teknolojileri benimseyen şirketlerin, yıllık net kârlarını, yatırım yapmayan şirketlere oranla yüzde 80 daha hızlı büyüttüğünü söylüyor.

Oracle özellike SaaS ürün pazarının büyümesine dikkat çekiyor. Hitzke, şirketlerin gelişmekte olan teknolojilere kolay yoldan ulaşmak istediklerini, bu yüzden de kendi çözümlerini oluşturmak yerine önceden oluşturulmuş çözümleri atın almayı tercih ettiklerini söylüyor.

SaaS ve bulut hizmetlerinin hisseleri geçtiğimiz yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak dikkatleri üzerine çekmişti. Buna karşın Oracle, birçok şirketin bu teknolojileri hafife almaya devam ettiğini söylüyor. Oracle’ın bunun maliyetli bir hata olabileceğini ve bu firmaların rekabetin gerisinde kalma riski yaşadığını da belirtmeden geçmiyor.

Blokzinciri uygulamaları özellikle izlenebilir ve değiştirilemez kayıtlar sunduğu için sahtekarlığı önlemek adına son derece kullanışlı olabiliyor. Hitzke, blokzincirinin güzelliğini de buna bağlıyor.

Rapor blokzinciri kullanan kuruluşların yüzde 83’ünün “bir yıl içinde blokzinciri kullanımından önemli bir değer beklediğini” ifade ediyor. Ayrıca Hitzke, blokzinciri kullanan şirketlerin yüzde 87’sinin sadece başarı elde etmekle kalmadığını, aynı zamanda yatırım getirisi beklentilerini de aştığını da söylüyor.

KaynakDecrypt