Juniper Research tarafından hazırlanan yeni bir rapor, gıda endüstrisinin dağıtık defter teknolojisine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor.

Birçok kişi blokzinciri teknolojisini kripto para birimlerinin altında yatan teknoloji olarak tanıdı. Ancak zaman geçtikçe aynı teknolojinin finansal işlemler içermeyen sistemlerde de kullanılabileceği anlaşıldı.

Juniper Research tarafından yayınlanan bir rapor ise gıda endüstrisinin nasıl bir kullanım alanı olabileceğinin altını çiziyor. Daha spesifik olarak araştırma, perakendecilerin genel giderlerini nasıl düşürmeye başlayabileceklerini ortaya koyuyor.

Rapora göre gıda sektörü, tedarik zincirilerini düzene sokarak ve gıda geri çağırma işlemlerini geliştirerek büyük bir para tasarrufu sağlayabilir. Nesnelerin interneti gibi yenilikçi teknolojilerle birleştirildiğinde ise çok daha büyük bir potansiyel ortaya çıkartılabilir.

Gıda sektörünün en temel problemlerinden biri de tüketiciler ile arasındaki güven faktörü. Şeffaflık ve verimlilik çok fazla talep görüyor ancak mevcut aracılar ve kağıt kayıtların kullanımıyla gıda sektöründe bunu elde etmek neredeyse imkansız. Blokzinciri ise aracılıları ortadan kaldırarak şeffaflık yapısıyla bunu mümkün kılabilir.

Raporda uygun teknolojilerin kullanımı durumunda gıda endüstrisinin önümüzdeki 5 yılda 31 milyar dolara kadar tasarruf sağlayabileceği belirtiliyor.

Halihazırda bazı şirketler bu teknolojiyle ilgili fırsatları araştırıyorlar. Ancak bu girişimlerinin çoğunun hala araştırma ve geliştirme aşamasında olduğunu söylemekte fayda var.

KaynakTheMerkle