Blokzinciri tabanlı siber güvenlik hizmetleri geliştiren girişim Fireblocks, 133 milyon dolarlık Seri C yatırım turunu tamamladığını açıkladı. Firma yaklaşık 4 ay önce de 30 milyon dolarlık bir yatırım açıklamıştı.

The Bank of New York Mellon (“BNY Mellon”) ve Silicon Valley Bank’ın stratejik yatırımıyla Coatue, Ribbit ve Stripes öncülüğünde gerçekleştirilen son yatırım turuyla birlikte Fireblocks, bugüne kadar topladığı 179 milyon dolarlık yatırımla birlikte sektörde en iyi finansa edilen kripto altyapı sağlayıcılarından biri haline geldi.

Bitcoin 1 trilyon dolar piyasa değerini aşması ve son dönemlerde rekor üstüne rekor kırması bireysel yatırımcılar kadar kurumsal yatırımcılarını çekmeye başladı. Dünyanın dört bir yanındaki bankalar ve fintech’ler, dijital varlık ürün ve hizmetleri sunmaları için müşterilerden ve yatırımcılardan gelen yoğun taleple karşı karşıya.

Fireblocks bu noktada bankalara ve geleneksel finans kurumlarına, merkezi olmayan finans ekosistemine ve tüm piyasa katılımcılarına sorunsuz bir şekilde bağlanma imkânı sunuyor. Fireblocks platformunu kullanan bankalar ve fintech’ler, kamu ve özel blokzinciri ağlarında saklama, token’laştırma, varlık yönetimi, ticaret, kredi verme ve ödeme çözümlerini hızla dağıtabiliyor.

Fireblocks CEO’su Michael Shaulov konuyla ilgili olarak: “Banka olma planımız olmasa da, altyapımızın tamamen yeni bir finansal hizmetler çağına mükemmel bir şekilde güç vereceğine inanıyoruz. Fintech’teki en iyi VC’lere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Stratejik ortaklarımız, finansal ekosistemi dijital varlıklara dönüştürme misyonumuzu destekliyor. Mali destekleri, katlanarak büyüyen müşteri tabanımıza uzun vadeli istikrar, teknoloji üstünlüğü ve hizmet sunumunu garanti ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yerel kripto kurumlarına ve borsalara hizmet vermekle başlayan Fireblocks, son 3 yılda müşterileri için 400 milyar dolardan fazla varlığı güvence altına almak için güvenilen ilk ve tek kurumsal dijital varlık transferi ve cüzdan ağı haline geldi.

2021’de kripto paraları neler bekliyor?

KaynakCalcalist