Avustralya merkezli blokzinciri firması Immutable, Naspers Ventures ve Galaxy Digital’dan 15 milyon dolar değerinde Seri A yatırımı aldığını açıkladı.

Blokzinciri tabanlı oyunlar geliştiren Immutable en çok Gods Unchained isimi bir kart oyunuyla biliniyor. Gods Unchained geçen yılın en çok hasılat elde eden blokzinciri oyunu olmuştu. Eski adıyla Fuel Games olarak da bilinen Immutable bugüne kadar 4,5 milyon dolar kazandıran dijital kartları satmaya devam ediyor.

Yapılan satışlardaki en önemli kısım oyun içi öğelerin blokzinciri destekli mülkiyeti. Teknoloji sayesinde merkezi olmayan bir eşler arası pazarda eşya ticareti ve satımı için doğrulanabilir haklar sağlanabiliyor. Böylelikle oyuncular sahip olduğu oyun içi öğelerin mülkiyetini doğrulayabiliyor. Blokzinciri teknoloji genel olarak oyunlarda bu şekilde kullanıyor.

Immutable CEO’su James Ferguson konuyla ilgili olarak: “Dijital nesnelerin gerçek sahipliğini normal bir hale getirmek için temel ürünler ve teknolojiler geliştiriyoruz. Bu yatırım turu, bu gerçeğe yaklaşma hızımızı ve yönümüzü hızlandırmamıza yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Immutable, oyunlarda blokzinciri teknolojisi kullanan tek firma değil. Dapper Labs, Ubisoft ve Ripple gibi firmaların da bu konuya yönelik yatırımları bulunuyor. Büyük firmaların bu alan yönelik yatırımlarıyla birlikte gelecekte oyunlarda blokzinciri kullanımının ana akıma ulaştığını görebiliriz.

KaynakLedgerInsights