NFT pazarı Rarible, kullanıcıların Gods Unchained, Guild of Guardians, Illuvium ve Immutable X üzerine kurulu diğer popüler blockchain tabanlı oyunlardan NFT alıp satmalarına izin vermek için Ethereum L2 ölçeklendirme protokolü Immutable X ile anlaştı.

Bu girişim Rarible’ın oyun NTF’lerini satmaya yönelik ilk girişimi değil. Polygon ve Solana’daki oyun varlıkları platformda satışmıştı. Rarible’ın Immutable X entegrasyonuyla birlikte, blockchain tabanlı oyunların en popüler protokollerinden birinin varlıklarının yanı sıra Gods Unchained gibi uzun süredir devam eden blockchain tabanlı oyunların varlıkları da platforma eklenmiş olacak.

Gods Unchained, Axie Infinity veya Sorare gibi diğer blockchain tabanlı oyunların popülaritesini hiçbir zaman kazanmamış olsa d rekabetçi kart oyunu bu yılın Ocak ayında 6,32 milyon dolarla en yüksek işlem hacmini görmüştü.

Blockchain oyun firması Immutable tarafından oluşturulan Immutable X, NFT’lerin hızlı ve nominal bir işlem ücreti ile satılmasına imkân tanıyor. Immutable X’in blockchain tabanlı oyun varlıklarına özel olarak odaklanıyor. Video dağıtım devi GameStop da bu yılın başlarında kendi pazar yerini başlatmak için Immutable X’i tercih etmişti.

Rarible bu ortaklıkla birlikte artık Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan tarafından başlatılan Fractal ve diğer oyun odaklı NFT pazarları için daha güçlü bir rakip haline geldi.

GameStop kendi NFT pazar yerini başlatıyor

KaynakThe Block