Video oyunu perakendecisi GameStop, kendi NFT pazarını başlatmak için Ethereum Layer 2 ağ geliştiricisi Immutable X ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

GameStop, Immutable X destekli NFT pazarının bu yıl içinde piyasaya çıkacağını duyurdu. İki şirket ayrıca, NFT oyun projelerini piyasaya sunacak geliştiricileri desteklemek için 100 milyon dolarlık bir hibe fonu da oluşturdu.

Verilecek olan fon Immutable X’in token’ı olan IMX olarak verilecek. Anlaşma kapsamında Immutable X ayrıca, belirli kilometre taşlarının başarılması üzerine GameStop’a 150 milyon dolara kadar IMX token’ı sağlayacak. Bu kilometre taşları arasında, belirli bir süre içinde Immutable X üzerinde 1,5 milyar dolarlık satış hacmine ve 3 milyar dolarlık satış hacmine ulaşan NFT pazar yeri olma gibi hedefler yer alıyor.

Immutable X, NFT’lere öze bir Ethereum Layer 2 ağı. Platform, StarkWare’in ZK toplama teknolojisi kullanılarak inşa edildi ve anında ticaret onayı, büyük ölçeklenebilirlik ve sıfır işlem ücreti gibi özellikler vaat ediyor.

MoonPay, NFT’leri kredi kartıyla satın almayı sağlayan aracını duyurdu

KaynakThe Block