KPMG, şirketlere çevresel ayak izlerini azaltma çabalarında yardımcı olmak için yeni bir blokzinciri tabanlı çözüm öneriyor.

Şirket henüz patent bekleyen blokzinciri tabanlı çözümü İklim Hesaplama Altyapısı’nı (CAI) duyurdu. KPMG’nin basın açıklamasına göre bu girişim, işletmelerin iklim değiştiren emisyonları daha iyi ölçmesine, azaltmasına, raporlamasına ve dengelemesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

CAI, bir kurumun mevcut sistemlerine entegre edilecek çözüm ile o kurumun emisyonlarını takip edecek ve blokzinciri üzerindeki kayıtları dengeleyecek. KPMG’ye göre, iklim risklerinin finansal performans üzerindeki etkisini modellemek için gerçek zamanlı çevresel veriler ve gelişmiş analizler CAI’ye kaydedilecek.

KPMG böyle bir projenin arkasındaki mantığı, yatırımcıların ve tüketicilerin, kurumların  sosyal ve çevresel yönetim taleplerine dair beklentilerin artmasına bağlayarak açıklıyor. Yatırımcılar ve tüketicilerin şirketlerden çevresel duyarlılık beklemesi birçok işletmeyi baskı altına sokarken KPMG bu tür işletmelerin çevresel ve sosyal hedeflerini yerine getirebilmeleri için kolaylık sunmak istiyor.

KMPG’nin ABD’deki Blokzinciri Müdürü Arun Ghosh konuya yönelik: “İklim Hesaplama Altyapısı’nın sapladığı gibi güvenilir raporlama çözümleri, paydaş beklentilerini karşılamak ve ortaya çıkan düzenlemelere uymak için kritik öneme sahip olacak.” ifadelerini kullanıyor.

KPMG kurumlar için dijital varlık araçlarını kullanıma sundu

KaynakThe Block