KPMG, finansal hizmet şirketleri ve fintech’lerin, dijital varlık analizi için blokzinciri tabanlı ve geleneksel verileri toplamasına olanak tanıyan bir çözüm olan Chain Fusion’ı tanıttı. 

Bitcoin’den CBDC’lere kadar tüm dijital varlıklar için kullanılması beklenen çözüm, dijital varlıklar için yapılandırılmış bir veri modeli kullanıyor. Böylece analitik, iş analizi, risk değerlendirmesi ve kara para aklamayı önleme (AML) dahil olmak üzere genel amaçlar için çalıştırılabilecek.

KMPG Chain Fusion’ı daha net bir şekilde açıklayacak olursak; sistem, blokzincirleri ve finansal sistemlerdeki verileri iş, risk ve uyum hedefleri için bir araya getiriyor. Asıl amaç, kurumların blokzinciri dünyasında daha rahat hareket etmesini sağlamak.

KPMG’nin kripto varlık hizmetlerinden sorumlu lideri Sam Wyner, düzenleyicilerin kripto varlık sektöründen tam anlamıyla uygulanan kontroller ve süreçler istediğini söylüyor. Ancak genelde bu sistemler birbirinden ayrı ve düzensiz. Wyner, kripto varlık çözümlerinin kendi sistemlerindeki süreç ve kontrol gereksinimlerini karşılayabileceğini söylüyor, ancak buradaki daha büyük zorluk sistemlerin birlikte çalışabilmesini sağlamak.

Bu tarz çözümlerin geliştirilmesiyle kurumsal yatırımcıların kripto sektörüne daha sıcak bakması da bekleniyor. Kurumların mevcut sıkıntılarını gidermeye yönelik geliştirilen bu araçlar blokzinciri ve kripto sektöründeki çalışmaları daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

KPMG Raporu: Kripto Varlıkların Kurumsallaşması

KaynakDecrypt