Yatırım bankası Cowen, kurumsal müşterilerin kripto para ticareti yapmasına olanak tanıyacak bir dijital varlık bölümü başlattı.

Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada “tam teşekküllü alım satın ve saklama çözümleri” sunacağını duyurdu. Bu noktada müşteriler, Bitcoin, Ethereum, Solana, AAVE ve USD Coin dahil olmak üzere 16 token arasında işlem yapabilecekler.

Cowen CEO’su Jeffrey Solomon konuyla ilgili olarak: “Cowen Digital aracılığıyla müşterilerimiz artık kurumsal kalitemiz ve tamamen entegre uçtan uca yürütme ve saklama yeteneklerimizle kripto ve dijital varlık piyasalarına erişebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Şirket son birkaç aydır bu hizmetin altyapısını oluşturmakla meşguldü. Bu bağlamda saklama hizmetleri sağlamak için Standard Custody ve PolySign ile ortaklık kurdu.

Geçtiğimiz yıl Standard Custody, New York eyaletine bağlı bir tröst olarak faaliyet göstermek için bir lisans almıştı. Aynı zamanda Cowen, Standard Custody’nin ana şirketi PolySign’a 25 milyon dolar yatırım yaptı. Şirket gelecekte kripto türevleri ve vadeli işlemlerin yanı sıra NFT’lere de erişim sunmayı umuyor.

BIS çoklu CBDC platformu için 4 merkez bankasıyla ortaklığa gidiyor

KaynakThe Block