ABD federal düzenleyicisi bu hafta başında yaptığı açıklamada, bankaların kripto para birimleriyle daha önce hiç olmadığı kadar ilgilendiğini ancak dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), 2021 sonbaharı için “6 Aylık Risk Perspektifi” raporunu yayınladı. Dijital varlıklar daha önce de bu raporda yer almıştı ancak Güz 2021 raporu, dijital varlıkların bankacılık sektörü ile nasıl etkileşime girebileceğine dair en derinlemesine analize sahip.

Raporda konuyla ilgili olarak şu ifadeler kullanılıyor: “Sabit akçeler (stablecoin) ve diğer kripto varlıkları dahil olmak üzere dağıtık defter teknolojisi ve dijital varlıklar, dağıtım kanallarını ve finansal hizmetlerin işlevselliğini genişletebilir. OCC, federal bankacılık sistemindeki kriptoyla ilgili faaliyetlere çok dikkatli bir şekilde yaklaşıyor ve denetlenen kurumlarının da aynısını yapmasını bekliyor.

Rapora göre, bankalar ve diğer düzenlenmiş kurumlar, dijital varlık sektöründe herhangi bir hizmet sunmaya başlamadan önce OCC denetçilerine danışmalı. Bu hizmetler, saklama, türev ürünleri ve üçüncü taraf kripto ürünlerine erişimi içerebilir.

Rapor, dijital varlıkların bankacılık sektörü için “fırsatlara” yol açabileceğini söylese de, bu yeni varlık sınıfına girmeleri durumunda bankalar için riskler olduğunu vurguluyor.

OCC, önümüzdeki yıl da bankalar için daha fazla rehberlik sağlamayı ve bankaların kripto tekliflerini nasıl özel olarak alabileceklerini özetlemeyi planlıyor.

Rapor, ABD Başkanı’nın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu’nun sabit akçeler hakkındaki raporu ve ek örnekler olarak Federal Rezerv ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nu (FDIC) içeren ortak kurumlar arası sprint ekibi de dahil olmak üzere OCC’nin parçası olduğu grupların son yayınlarına da değiniyor.

WEF, DLT ve dijital varlıklara yönelik yeni bir rapor yayımladı

KaynakCoinDesk