Amazon Web Servisleri (AWS) için yayımlanan yeni bir iş ilanına göre şirket, dijital varlık sigortası, işlem süreçleri ve bulutta saklama ile ilgili konulardan sorumlu olacak bir uzman arıyor.

Birçok firmanın bulut altyapısı sağlayan AWS, küresel finans kurumları ve yenilikçi FinTech’lerle çalışmak, dijital varlıkları (kripto para birimleri, CBDC’ler, sabit akçeler, varlığa dayalı token’lar ve NFT’ler) birçok açıdan keşfetmek ve yenilikçi çözümler sunmak için “Finansal Hizmetler Uzmanı” arıyor.

Teknoloji ve finans dünyası uzun süredir Amazon’un dijital varlıklara yönelik bir sonraki hamlesini merak ediyor. Şirketin dijital varlıklarla ilişkili önceki iş ilanlarını da göz önünde bulunduracak olursak çok da uzak olmayan bir tarihte “Amazon Coin” isimli bir ödeme token’ı görebiliriz.

AWS tarafından yayımlanan ilanda kullanılan ifadeler şöyle: “Satış ekiplerimiz, çözüm mimarlarımız, ISV’lerimiz ve sistem entegratörlerimizle el ele çalışarak, müşterileri uçtan uca dijital varlık sigortacılığına, işlem işlemeye ve bulutta saklamaya yönlendiren çözümlerin sunulmasına yardımcı olacaksınız.

IBM’in kripto para dünyasına yönelik yaptığı çalışmalara bakacak olursak AWS altyapısını kripto para birimi işleme ve saklama gibi şeylere göre uyarlamak oldukça mantıklı bir hareket olarak görülebilir.

AWS blokzinciri hizmeti artık Ethereum ile birlikte çalışabilir

KaynakCoinDesk