Amazon, Ethereum desteğinin artık Amazon Managed Blockchain’de genel olarak mevcut olduğunu duyurdu. Yani AWS’de Ethereum ile çalışmak isteyen işletmeler artık bunu yapabilecekler.

İlk olarak 2018’de duyurulan Amazon Managed Blockchain, Amazon’un bulut bilişim platformu kullanıcılarının yalnızca birkaç tıklamayla ölçeklenebilir bir blokzinciri ağı kurmasına ve yönetmesine olanak tanıyan bir hizmet. Bununla birlikte hizmet, bir blokzinciri ağı oluşturmak için gereken ek yükü ortadan kaldırıyor ve milyonlarca işlem çalıştıran binlerce uygulamanın taleplerini karşılamak için otomatik olarak ölçeklenebiliyor.

AWS’nin yeni özelliği duyurmasıyla birlikte müşteriler artık Ethereum düğümlerini dakikalar içinde kolayca tedarik edebilecek. Rinkeby ve Ropsten gibi ağlar test edilmek için genel Ethereum ana ağına bağlanabilecek.

Amazon Managed Blockchain müşterilerine güvenli ağ iletişimi, beklemede ve aktarmada şifreleme, standart açık kaynaklı Ethereum API’leri aracılığıyla ağa güvenli erişim, Ethereum blokzincirine hızlı, güvenilir senkronizasyon ve defter verileri için dayanıklı esnek depolama gibi bir dizi özellik sunuyor. Web barındırma devinin blokzinciri hizmeti ayrıca müşterilerin Ethereum altyapısının kullanılabilirliğini iyileştirmek için düğüm sağlığını izler, sağlıksız düğümleri değiştirir ve Ethereum yazılım yükseltmelerini otomatikleştirir.

DeFi uygulamalarına ek olarak, akıllı sözleşme izleme araçları ve dolandırıcılık algılama yazılımı geliştiren müşteriler, Amazon Managed Blockchain üzerindeki bu ölçeklenebilir ve tam olarak yönetilen Ethereum hizmetinden de yararlanabilir.

Amazon Managed Blockchain ve Ethereum birlikte çalışabilirliği artık ABD Doğu (K.Virginia), Asya Pasifik (Singapur), Asya Pasifik (Tokyo), Asya Pasifik (Seul), Avrupa (İrlanda) ve Avrupa (Londra) AWS bölgelerinde mevcut.

Amazon blokzinciri sektörünün öncülerinden biri haline geliyor

KaynakTechRadar