Sektöre yönelik çalışmalarından sonra Amazon’u da IBM, Microsoft ve Oracle ile birlikte blokzinciri endüstrisindeki potansiyel liderlerden biri olarak kabul edebiliriz. HTF Market Intelligence’ın raporu bunu ortaya koyan analizler sunuyor.

Yapılan araştırma özellikle Amazon Web Services, IBM, Microsoft, Oracle, Ripple, Earthport, Chain Inc, Bitfury Group, BTL Group, Digital Asset Holdings, Circle, Factom, AlphaPoint, Coinbase, Plutus Finanziario, Auxesis Group ve BlockCypher’ın blokzinciri sektöründeki rollerini analiz ediyor.

Analiz, bu pazardaki ana oyuncuların özellikle üretim verimliliğini artırmak ve ürün yaşam döngüsünü yeniden düzenlemek için yeni teknolojilerin getirdiği yeniliğe güçlü bir şekilde odaklandıklarını gösteriyor. Şirketler bu şekilde üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler sağlayarak ve optimum stratejilere yatırım yapmak için finansal esneklikten yararlanılarak uzun vadeli büyüme fırsatları yakalamayı hedefliyorlar.

Amazon raporda IBM, Microsoft, Oracle, Ripple ve Earthport ile birlikte “FinTech Endüstrisinde Blokzinciri Üreticileri” bölümünde inceleniyor. Analizin sonucu belirgin bir şekilde firmaların halihazırdaki somut kullanımlardan ziyade dağıtık defter kullanan sistemlerin dayandırılabileceği teknolojik altyapılara önem verdiğini gösteriyor. Bu nedenle rapor blokzinciri sektöründeki gerçek kahramanların Amazon gibi (özellikle web hizmetleri bölümü) pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için temel altyapılar sunan şirketlerin olduğunu vurguluyor.

IBM, Oracle ve Ripple’ın uzun süredir blokzinciri sektöründeki çalışmalarını biliyoruz. Amazon ise son 2 yıldır özellikle AWS ile bu teknolojinin potansiyelinden sonuna kadar yararlanmak istiyor. Halihazırda bulut çözümleriyle birçok sektöre güç veren e-ticaret devi, blokzinciri teknolojisini bu hizmetiyle entegre ederek farklı endüstrilere fayda sağlamayı ve bu sektörün öncülerinden biri olmayı hedefliyor.

Amazon reklam verilerini blockchain üzerine koymayı planlıyor

KaynakCyrptonomist