Blokzinciri teknolojisi birçok farklı endüstri için kapsamlı bir dönüşüm vadediyor. Sosyal medya da bunlardan biri. 

Marka bilinirliğini artırmak ve satışlarını artırmak için soyalar medya kanallarını aktif olarak kullanan şirketler, yatırımlarının boşa gitmemesi blokzinciri teknolojisinin bu alanda yaratacağı etkileri anlamaları gerekiyor.

Doğrulanmış kimliklere artan ilgi

Sosyal medyada giderek artan sahte kullanıcı ya da ‘bot’ sorunu hem işletme sahibi hem de tüketiciler için can sıkıcı olabiliyor. Yatırım getirilerini doğru bir şekilde ölçmek ve stratejilerini bu göre belirlemek isteyen şirketler doğrudan gerçek kullanıcılara ulaşmak istiyor. Blokzinciri teknolojisi ve akıllı sözleşmelerle bu işletmeler kimliklerini doğrulanan tüketicilere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve sosyal medyanın kara deliğinden kurtularak hitap ettiği kitleye güveni artar.

Pazar yerlerinin doğrulanması

Sosyal medyada kişisel kimliklerin doğrulanması kadar satış gerçekleştiren pazar yerlerinin doğrulanması da kritik bir önem taşıyor. Blokzinciri teknolojisi popülerleştikçe ve ana akım haline geldiğinde pazar yerlerinin doğrulanması bir ürünün satış potansiyelini artırabilir. Nitekim tüketiciler, kimliği doğrulanmış ve güvendiği bir yerden alışveriş yapmak isteyeceklerdir.

Kripto para birimleri ve blokzincirinin bir araya gelmesi

Kripto para birimleri ve blokzinciri teknolojisinin birleşmesi sosyal medya için heyecan verici olabilir. Merkezi olmayan yapısıyla bu teknoloji, sosyal medya kullanıcılarının, yaptıkları aktivitelere göre küçük miktarlarda kripto para kazanmalarına imkan sunabilir. Bu da markalar ve sosyal medyada etki sahibi olan insanlar yeni yepyeni fırsatlar doğurabilir.

Sahte içeriğe önlem

Sosyal medyanın en büyük problemlerinden birisi de elbette ki sahte içerikler. Artık bir haber, olay ya da kişi hakkında yapılan paylaşımların neredeyse yarısı gerçeği yansıtmıyor. Daha da kötüsü, gerçeği yansıtmayan bu haberler kitleler tarafından paylaşılıp kısa sürede bir sansasyon yaratılabiliyor. Gelecekte blokzincir teknolojisini kullanacak olan sosyal ağlar doğrulanmış bilgilere ve izlenebilir verilerin dağıtımına göre paylaşımların yayılmasını sağlayabilir. Böylelikle kulanıcılar neye güvenip güvenmeyeceği konusunda net bir kanıya varabilir.

Gazeteci taraflılığının takibi

Bir haber, birçok farklı gazeteci ya da yayın kuruluşu tarafından çoğu zaman kendini bakış açılarına göre farklı şekillerde yorumlanabiliyor. Yayın kuruluşlarının bir haberi birbirinden alakasız başlıklarla sunduğuna sık sık rastlıyoruz. Bu durumda içeriği tüketecek olanlar eksik bir şekilde bilgilendirilebiliyorlar.

Redpen gibi blokzinciri tabanlı projeler ise gazetecilerin önyargılarını takip edebiliyor. Böylelikle tüketiciler o yayın kuruluşu ya da gazetecinin önceki haberleri yansıtma şekillerini analiz ederek içeriği okurken bunu göz önünde bulundurabiliyorlar.