Amerika merkezli finansal hizmetler devi Charles Schwab, müşterilerin talebi üzerine kripto ETF’leri başlatmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’una (SEC) başvurdu.

Başvuru, Schwab’ta yatırım hizmetlerinden sorumlu başkan olan Jonathan Craig’in, her 6 Schwab müşterisinden birisinin kripto yatırımlarına ilgi gösterdiğini açıklamasından sonra geldi. Craig’in açıklamasına göre Schwab müşterilerinin yüzde 16’sı yılın ilk yarısında kripto para birimlerine yatırım yapmayı planlıyor.

Resmi başvuruya göre ETF, Schwab Kripto Ekonomi Endeksi’ni bir kıyaslama endeksi olarak kullanacak ve net varlıklarının en az %80’ini, Bitcoin (BTC) kullanan şirketlerden Schwab Kripto Ekonomi Endeksi’nde listelenen hisse senetlerine yatıracak.

Bir ETF, yatırımcıların bir varlık sepetinin fiyatı üzerinde, saklamaya veya herhangi bir şekilde sahip olmalarına gerek kalmadan spekülasyon yapmalarına olanak tanıyor. Başvuruya göre, Schwab’ın Crypto Economy ETF’si doğrudan kriptoya veya ilk para arzı tekliflerine (ICO) yatırım yapmayacak.

Schwab bu hamlesiyle birlikte rakip finansal kurum Blackrock’a katılmış oldu. Yönetim altındaki 10 trilyon dolarlık varlığa (AUM) sahip dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi olan Blackrock, 22 Ocak’ta başvuruda bulunmuştu.

Güney Kore’nin en büyük bankası ülkenin ilk kripto yatırım fonunu başlatıyor

KaynakCointelegraph