80 milyar doların üzerinde müşteri varlığına sahip Çin merkezli varlık yönetimi firması Penghua Fund, ülkenin ilk blokzinciri borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu.

Ülkenin finansal düzenleyicilerinden Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) şu anda Penghua’nın başvurusunu inceliyor.

Düzenleyici Penghua’nın “Penghua Shenzhen Stocks Blockchain ETF” adı verilen fonunu onaylarsa Çin ilk blokzinciri temalı fonuna sahip olacak.

Merkezi Shenzhen’de bulunan Penghua, yönetim altındaki varlıklarda 564 milyar yuan’ın (~ 80,79 milyar) üzerinde ve 159 kamu fonunu, 10 ulusal sosyal sigorta yatırım portföyünü ve 4 temel emeklilik sigortası yatırım portföyünü yönetiyor

Henüz geçtiğimiz hafta Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası, piyasa değeri ile en büyük 50 blokzinciri şirketinden oluşan Blockchain 50 Endeksini yayınlamıştı. Endeks şu anda Ping An Bank ve geçen yıl bitcoin madencilerine 80 milyon dolar yatırım yapan internet şirketi Wholeasy gibi çeşitli sektörlerden şirketlere sahip.

Çin’de bir ilk olan olacak blokzinciri destekli ETF’lerden dünyada en az yedi tane bulunuyor. Bunlara Londra Borsası’nda listelenen Invesco-Elwood’un fonu da dahil.

KaynakTheBlock