Çin, kripto para yasağına rağmen blockchain teknolojisini benimsemeye devam ederken, NFT’lerin ve merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın yayınladığı bir belgeye göre, hükümet web3’ün gelişim stratejisini netleştirmek istiyor.

Ülkenin en üst düzey siyasi danışma organı olan CPPCC Ulusal Komitesi üyesi Johnny Ng’nin sorularını yanıtlamak üzere hazırlanan belgede merkezi hükümet, “NFT’ler ve merkezi olmayan uygulamalar gibi yeni iş modellerinin keşfedilmesi, yenilikçi uygulamaların hızlandırılması ve Web 3.0 için dijital bir ekosistemin inşası için teşvikle birlikte yönetişim ve endüstri gibi kilit alanlara vurgu yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakanlık, web3 dijital kimlik doğrulama ve yönetimini keşfetmek için dağıtılmış dijital kimlikle ilgili pilot uygulamalar başlatmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Merkezi hükümetin web3 gelişimine yönelik son teşviki, birkaç yerel yönetimin bu yılın başlarında metaverse endüstrisini geliştirme sözü vermesinin ardından geldi. Ülkenin madencilik yasağından önce bir zamanlar kripto madenciliği merkezi olan güneybatı Çin eyaleti Sichuan, Ağustos ayında metaverse endüstrisini 2025 yılına kadar 250 milyar yuan (35,1 milyar $) pazar büyüklüğüne ulaşacak şekilde büyütmeyi hedeflediğini taahhüt etti.

Çin, Eylül 2021’de kripto ticaretini yasaklarken, yerel NFT’lerin ticareti devam etti ancak bunlar düzenlemeler açısından gri bir alanda kaldı.

Bu ayın başlarında, devlet destekli Blockchain tabanlı Çin Hizmet Ağı, ülkenin Kamu Güvenliği Bakanlığı araştırma enstitüsünü desteklemek amacıyla ulusal düzeyde gerçek isimli merkezi olmayan bir tanımlama sistemi başlattı.

BSN’nin konuyla ilgili olarak paylaştığı açıklamada China RealDID’nin, Anicert’in Cyber Trusted Identity’sinin bir uzantısı olarak görüldüğü söylendi ve sistemin lansmanının kişisel verilerin korunmasında cesur bir adım olduğu belirtildi. Açıklamaya göre bu sistemle kullanıcılar, DID adresleri ve özel anahtarlarıyla ticari bir web sitesine kaydolabilecek veya giriş yapabilecekler.

Çin, vatandaşları için blockchain tabanlı kimlik doğrulamayı başlatıyor

KaynakThe Block