Çin’in ulusal düzeydeki blockchain girişimi Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı tarafından (BSN) yapılan duyuruya göre Blockchain teknolojisi, Çin’deki 1,4 milyar insanın gerçek isim kimliklerini doğrulamak için kullanılacak.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, BSN’nin yardımıyla RealDID adı verilen girişime öncülük ediyor. RealDID hizmeti, kullanıcıların DID adreslerini ve özel anahtarları kullanarak web sitelerine anonim olarak kaydolmalarına ve oturum açmalarına olanak tanıyarak iş verilerinin ve işlemlerin kişisel bilgilerle bağlantısının kesilmesini sağlayacak.

Çin devlet medyasının Ekim ayında bildirdiğine göre, aralarında WeChat, Sina Weibo, Douyin, Kuaishou, Bilibili ve Xiaohongshu’nun da bulunduğu Çin’in en büyük altı sosyal medya platformu, 500.000 veya 1 milyondan fazla takipçisi olan içerik oluşturuculara gerçek adlarını veya mali destekçilerinin adlarını kamuya açık olarak gösterme zorunluluğu getiriyor. Yapılan açıklamada bunun güvenilirliği artırmak ve kamu denetimini mümkün kılmak için olduğu söyleniyor.

BSN yaptığı açıklamada bunun dünyanın ilk ulusal düzeyde gerçek isimle merkezi olmayan kimlik sistemi olduğunu belirtti. BSN Çin, Çin’in büyük teknoloji şirketleri China Mobile ve China UnionPay ile işbirliği içinde Çin Ulusal Bilgi Merkezi tarafından yönetiliyor. Uluslararası operasyonları ise ayrı olarak, güvenlik duvarı ile korunan bir kuruluş olduğu söylenen BSN Global tarafından bağımsız olarak yönetiliyor.

Blockchain kimlik doğrulama platformu Tokenproof – Adidas iş birliği duyuruldu

KaynakBusinessInsider