Çin’de CBDC işlemlerinin 13,68 milyar doları geride bıraktığı duyuruldu…

Çin Dijital Finans Forumu kapsamında gerçekleştirilen yeni bir açıklamaya göre Çin Halk Bankası’nın dijital para birimi (CBDC) olan dijital yuan, büyümesini tüm hızıyla sürdürüyor. Yaygın olarak e-CNY olarak bilinen CBDC’nin Çin’de genel kullanıma açılmasının ardından şimdiye kadar 87,57 milyar yuan (yani yaklaşık 13,68 milyar dolar) düzeyinde toplam işlem miktarına ulaştığı kaydedildi.

Öte yandan Çin’de yeni bir gelişme ile akıllı sözleşme ön ödemeli fon yönetimi ürünü Yuanguanjia’nın  ülke genelinde kullanıma sunulduğu açıklandı. Söz konusu ürünün fonların işletmeler tarafından kötüye kullanımını önleyeceği, ayrıca tüketicilerin haklarını ve çıkarlarını korumasının esas alındığı belirtildi.

Yuanguanjia’nın Central Business District Xinlian Technology Co., Ltd. tarafından geliştirildiği bilgisini de aktaralım.

Dünya Bankası tarafından sağlanan 2020 yılı verilerine göre 14,72 trilyon dolar GSYİH’ye sahip olan Çin, gerek CBDC, gerekse metaverse etrafında son derece hareketli bir dönemden geçiyor, zira dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkesinde Web3 inovasyon pragramı odağındaki iki yıllık (2022-2024) bir metaverse planı da geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

Çin, kripto varlıklara yönelik negatif tutumuyla bilinmesine rağmen 2021’in ilk aylarından beri metaverse’e ilgi gösteriyor. Yine geçtiğimiz yıl Alibaba Group Holding, Tencent Holdings Ltd. gibi yüksek profilliler dahil olmak üzere 1000’den fazla Çinli şirketin metaverse ile ilgili 10 bini aşkın ticari marka için başvuruda bulunduğu biliniyor.

Kaynakblockchain.news