Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM) geçtiğimiz hafta araç verilerinin güvenliğine yönelik bir toplantı düzenledi. Birçok küresel ve Çinli otomobil üreticisinin katıldığı toplantıda CAAM, izlenebilirlik ve güven sağlamayı hedefleyen yeni blokzinciri çözümünü duyurdu.

Toplantının çoğu, birbirine bağlı araçlar için hükümeti, işletmeleri ve kullanıcıları içeren bir veri güven sistemine duyulan ihtiyacı kapsıyordu. Araç verileri için ortaya çıkan zorluklardan birisi veri hacmi diğeri ise veri gizliliği.

Blokzinciri, verinin kendisini depolamak yerine verilerin hash değerlerini saklar ve bu, verilerin değiştirilmediğini kanıtlayabilir. CAAM’ın buna yönelik geliştirdiği çözüm tüm katılımcılara duyuruldu.

Toplantıya katılan uluslararası üreticiler arasında Tesla, Volkswagen, Daimler, BMW, Audi, Geely, Bosch ve Alman Otomobil Üreticileri Derneği de yer aldı. Çin tarafında ise FAW, SAIC, Changa, Dongfen, BAIC, GAC, Great Wall, Chery, Weilai, Idea, Xiapeng, China Auto Chuangzhi, Shanghai Auto Inspection, NavInfo, Horizon, Energy Chain Technology ve Momenta gibi isimler yer aldı.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Kamu Güvenliği Bakanlığı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü ve Yeni Enerji Taşıtları için Ulusal İzleme ve Yönetim Platformu dahil olmak üzere birkaç Çin hükümet kurumunun toplantıya katılması da dikkat çekti.

Blokzinciri otomobil ve çip üreticilerine yardımcı olacak

KaynakLedger Insights