Fransa, kripto şirketlerini kendi sınırları içinde faaliyet göstermeye ve ABD’ye kıyasla daha net endüstri düzenlemelerinden yararlanmaya teşvik ediyor.

Stablecoin ihraççısı Circle, Avrupa Birliği’nin en büyük ikinci ekonomisi düzenleyici netliğe sahip ortamlar arayan kripto şirketlerini çekmeye çalışırken, Fransa’nın Finansal Piyasalar Otoritesi’nden (AMF) dijital varlık hizmet sağlayıcısına (DASP) şartlı olarak kayıt oldu.

Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, kayıtla ilgili koşulları kaldırmak ve Fransa’da faaliyet göstermeye başlamak için şirketin halihazırda başvurduğu bir elektronik para kuruluşu lisansına ihtiyacı olduğunu söyledi. Circle’ın dolara sabitlenmiş USDC’si, piyasa değerine göre Tether’in USDT’sinden sonra ikinci en büyük stablecoin konumunda. Şirket aynı zamanda euroya sabitlenmiş bir para birimi olan EURC’yi de ihraç ediyor.

Fransa, ABD düzenleyici belirsizlikle karşı karşıya olduğu için kripto şirketlerini kendi sınırları içinde faaliyet göstermeye ve kurallarından yararlanmaya teşvik ediyor. Bu yılın başlarında Avrupa Birliği, önümüzdeki yıl bloğun 27 üye ülkesinde yürürlüğe girecek olan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatını kabul etmişti.

Circle’ın baş strateji sorumlusu ve küresel politika başkanı Dante Disparte konuyla ilgili olarak, “Avrupa düzenleyici üssümüz olarak Fransa’nın seçilmesi, ülkenin FinTech ve dijital varlıklarda sorumlu inovasyona yönelik açık kurallarına dayanırken, Fransa’nın dinamik girişimcilik, teknoloji, bankacılık ve finansal hizmetler ekosisteminden de yararlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Şirket ayrıca Coralie Billmann’ı ülkedeki lisanslı operasyonlarına öncülük etmesi için atadı. Coralie Billmann daha önce yatırım bankası JPMorgan’da teknoloji satışlarının büyümesine liderlik etmiş ve ödeme platformu PayPal’da Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu sayman olarak görev yapmıştı.

Circle, SBI Holdings ile Japonya’daki USDC varlığını genişletmeyi hedefliyor

KaynakCoinDesk