USDC stablecoin’inin ihraççısı Circle, Japonya’daki varlığını genişletmek için Japon menkul kıymetler ve bankacılık devi SBI Holdings ile ortaklık kurdu.

Circle yayımladığı açıklamada, SBI Holdings ile başlangıçta USDC’nin dolaşımına ve Japonya’daki stablecoin kullanımının genişletilmesine yönelik çalışan bir mutabakat zaptı imzaladığını söyledi.

SBI VC Trade şu anda USDC stablecoin’lerini Japonya’da dolaştırmak amacıyla ülkede elektronik ödeme araçları hizmeti olarak kaydolmaya çalışıyor.

Açıklamaya göre SBI Shinsei Bank, Circle’a bankacılık hizmetleri de sağlayacak. Circle, açıklamasında “Bu, Japonya merkezli işletmeler ve kullanıcılar için USDC erişimini ve likiditeyi sağlayacak. Ayrıca, SBI Group’un dijital varlık portföy stratejisinin bir parçası olarak SBI Group, Circle’ın Programlanabilir Cüzdan, blockchain altyapısı ve akıllı sözleşme yönetimi araçları gibi Web3 Hizmetleri çözümlerini de benimseyecek.” ifadelerini kullandı.

Circle CEO’su ve kurucu ortağı Jeremy Allaire, SBI Holdings ile olan ortaklığın, dijital para biriminin geleceği için ortak bir vizyonu temsil ettiğini ve Circle’ın Japonya ve Asya Pasifik’teki genişleme planlarında önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

Circle’ın Japonya’da kurduğu bu ortaklık, ülkenin geçtiğimiz Haziran ayında stablecoin ile ilgili düzenlemeler oluşturmak için Ödeme Hizmetleri Yasasını revize etmesinden sonra geldi. Japon hükümetinin TerraUSD’nin patlamasının ardından stablecoin yatırımcılarına koruma sağlamaya çalıştığı belirtilmişti.

SBI Holdings ise uzun süredir kripto sektöründe faaliyet gösteren bir şirket. Bu ayın başlarında finans grubu, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 100 milyon dolarlık bir kripto aracı kurmak için Standard Chartered’ın yatırım kolu SC Ventures ile ortaklık kurmuştu.

SBI, web3 ve metaverse içerikli 660 milyon dolarlık Digital Space fonunu duyurdu

KaynakThe Block