Blockchain ve dijital varlıklar alanına yaptığı yatırımlarla ses getiren Japonya merkezli SBI, web3, metaverse, yapay zeka, fintech, sağlık hizmetleri, dijital dönüşüm ve iklim teknolojilerini kapsayan 660 milyon dolarlık “Digital Space” fonunu duyurdu.

Yatırım fonu SBI Investment tarafından yönetilecek. Fonun destekçileri arasında Mitsui & Co, Sumitomo Bank, Dai-ichi Life Insurance, Mizuho Bank ve Fukuoka Bank gibi isimler de yer alıyor.

SBI henüz geçtiğimiz haftalarda SC Ventures ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nde 100 milyon dolarlık dijital varlık fonunu duyurmuştu. Şirket blockchain alanında üretken bir yatırımcı olarak dikkat çekiyor. SBI’ın bugüne kadar en kapsamlı faaliyetleri dijital varlık alanına yönelik oldu. Blockchain ile birlikte sigortacılık, izlenebilirlik ve kimlik doğrulaması gibi alanlar da yatırımların ortak noktası oldu.

SBI’ın dijital varlık cephesinde de bir kripto piyasası dahil olmak üzere ciddi yatırımları bulunuyor. Ayrıca B2C2 gibi küresel bir piyasa yapıcısının da sahibi. Tokenize menkul kıymetler cephesinde de Progmat ve BOOSTRY platformlarının yatırımcısı.

Blockchain endüstrisinin irili ufaklı oyuncularının SBI’ın bu yeni fonundan da yararlanacağı aşikâr. Fon gelecekte büyüme endüstrileri olması beklenen yenilikçi teknolojiler ve hizmetlerle geniş bir yelpazeye odaklanacak. İleriye dönük olarak SBI, yeni nesil sektörleri beslemek ve yatırım yaptığı girişim şirketlerinin kurumsal değerini artırmak için aktif olarak çalışmaya devam edecek.

XDC Network, SBI yan kuruluşuyla ortaklık yoluyla Japon pazarına genişliyor

KaynakLedger Insights