Kripto borsası Coinbase, tüccarların kripto para birimiyle ödeme kabul etmesine yardımcı olan Commerce platformunu geliştirmek için açık kaynaklı bir “Onchain Ödeme Protokolü” geliştirdi. Protokol şu anda Ethereum, Polygon ve Base blockchain ekosistemlerini destekliyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan duyuruda konuyla ilgili olarak Coinbase, “Bugün, tüccarlar ve müşterileri için ödeme deneyimini geliştirmek amacıyla anında ödeme, düşük ücretler ve geniş varlık desteği sunan yeni açık kaynak Onchain Ödeme Protokolümüzün üzerine inşa edilen Coinbase Commerce ürünümüze yönelik büyük bir güncellemeyi duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Coinbase Commerce, tüccarların kripto ödemelerini kabul etmelerini sağlamak için 2018 yılında başlatılmıştı. Coinbase bugün yaptığı açıklamada, bugüne kadar dünya çapında binlerce tüccarın Commerce platformu aracılığıyla zincir içi ödemelerde milyarlarca dolar ödeme aldığını söyledi. Yine de “tüccarlar genellikle kripto oynaklığı ile mücadele ederken, tüketiciler ödeme deneyimini göz korkutucu buluyor” diyen şirket, güncellenmiş Commerce ürününün bu zorlukları çözdüğünü de belirtti.

Coinbase, Onchain Ödeme Protokolü üzerine inşa edilen güncellenmiş Commerce ürününün, müşterilerin kripto paralarını otomatik olarak USDC stablecoin’e dönüştürdüğünü ve böylece kripto oynaklığını önlemeye yardımcı olduğunu söyledi. Protokol şu anda Ethereum, Polygon ve Base ekosistemlerindeki tüm cüzdanları ve token’ları destekliyor. Yakında daha fazla ağın desteklenmesi de planlanıyor.

Coinbase’de ödeme hizmetleri ürün müdürü Lauren Dowling konuya yönelik yaptığı açıklamada, “Bu Commerce güncellemesi, kullanıcıların hem yerel para birimleri hem de ERC-20’ler olmak üzere Ethereum, Base ve Polygon genelinde yüzlerce para biriminde ödeme yapmasına olanak tanıyor. Coinbase perakende müşterileri, borsamız tarafından desteklenen her varlıkta ödeme yapabilecekler.” ifadelerini kullandı.

Coinbase’in abonelik hizmeti “Coinbase One” 35 ülkede piyasaya sürülüyor

KaynakThe Block