Nomura’nın ardından Japonya’nın en büyük ikinci brokeri olan Daiwa Securities, halka açık bir blockchain’de menkul kıymet tokenlerinin ihracını ve ticaretini denemeyi planlıyor. Japonya, dijital menkul kıymet ihracı konusunda en aktif bölgelerden birisi.

Şimdiye kadar çoğu Japonya merkezli dijital menkul kıymeti, Progmat ve BOOSTRY’nin popülerliğini kanıtlamasıyla konsorsiyum blockchain’lerinde ihraç edildi. Daiwa’nın her iki platformda da yatırımcı olmaması dikkat çekici.

Daiwa, şeffaflığı ve birlikte çalışabilirliği artırmak için  denemek istediğini söylüyor. İş birliği için şirket, web3 geliştirme ve cüzdan firması Ginco ve Daiwa’nın fintech iştiraki Fintertech ile ortaklık kuracak.

Halka açık bir blockchain kullanmanın sakıncalarına ilişkin olarak grup, riskleri özel anahtarların sızdırılması ve kara para aklama karşıtı kontrollerden kaynaklanan hack’ler olarak görüyor. Bu testlerde özellikle bilgisayar korsanlığı risklerine odaklanmak istiyor.

Kavram kanıtı çalışması (PoC), Fintertech’in yatırımcıları tanımlayan devredilemez NFT’ler gibi soulbond tokenleri (SBT) çıkarmasını içeriyor. Bir yatırımcı, özel bir yerleştirme yoluyla bir güvenlik tokeni satın alacak. Ancak, token satmak istediklerinde, bunu yalnızca alıcının da bir soulbond tokeni varsa yapabilecekler. Başka bir deyişle, alıcının AML kontrollerinden geçmiş olması gerekiyor. Gerekçe, bu metodolojinin her iki riski de ele alması, çünkü özel anahtar sızdırılmış olsa bile alıcının bir SBT’ye sahip olması gerekir.

Elbette SBT ihraççısının anahtarlarının potansiyel olarak çalınması sorunu hâlâ mevcut. Bu durum PoC’nin keşfetmeyi planladığı senaryolardan birisi.

Çin, menkul kıymet işlemleri için dijital yuan kullanımını artırıyor

KaynakLedger Insights