FinancialExpress’in haberine göre SC Ventures ve Deutsche Bank, Universal Digital Payments Network’teki ilk stablecoin takasını tamamladı.

Zincir üstü takaslar, SC Ventures ve Deutsche Bank dijital para cüzdanları kullanılarak USDC ve EURS stabilcoinleri arasında yapıldı. İşlemler SC Ventures’ın özel anahtarıyla imzalandı.

Proof of concept testinin bir parçası olarak SC Ventures’un, merkezi olmayan kimlikler ve bağlantılı dijital para cüzdanları oluşturmak için UDPN tabanlı SDK’lar ve API’ler kullandığı belirtildi. Deutsche Bank’ın takas işlemlerini grafiksel bir kullanıcı arayüzü aracılığıyla başlattığı ve her iki finansal kurumun da ağa bağlanmak için UDPN iş düğümlerine güvendiği bildiriliyor.

UDPN Nedir?

UDPN, bu yılın Ocak ayında İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık toplantısında başlatıldı. Ağın amacı, düzenlemeye tabi stablecoinler ile merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak. Ağın altyapısı dijital para birimlerini, ticari bankaları ve e-ticaret platformlarını birbirine bağlamak için tasarlandı.

UDPN, gelecekteki stablecoin, CBDC ve dijital döviz işlemleri için şu anda birçok banka tarafından test edilen bir sanal alan ortamına sahip.

Stablecoin’ler gelişmekte olan ekonomilerde KOBİ’leri nasıl dönüştürebilir?

KaynakFinancial Express