Disney ve Dapper Labs, hayranlarına “dijital rozet” satın alma ve takas etme imkârnı sunmak için bir araya geldi. Platform yıl sonuna doğru Apple App Store’da piyasaya sürülecek.

Disney dünya çapındaki hayranlarına ve koleksiyoncularına, Flow blockchain’inde basılan markalı NFT’leri satın alma ve takas etme imkânı sağlayacak bir “dijital rozet” platformu başlatmak için NBA Top Shot yaratıcısı Dapper Labs ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Dapper Labs’in web sitesinde yayınlana açıklamaya göre Disney Pinnacle olarak adlandırılan girişimin rozet koleksiyonculuğunun büyüsünü dijital çağa taşıyan sosyal odaklı bir koleksiyon deneyimi olmayı amaçladığı belirtildi. Disney Pinnacle, Disney’in 100 yıllık karakterlerinin yanı sıra Pixar’ın sevilen ikonlarını ve Star Wars galaksisinden kahramanları, koleksiyonluk ve takas edilebilir dijital rozetler olarak benzersiz bir şekilde bir araya getirecek.

Bu Disney’in dijital tüketici ürünlerine yönelik ilk girişimi değil. Bu yılın başlarında Hollywood stüdyosu, Dapper Labs’in yatırımcılarından biri olduğunu belirten Cryptoys ile ortaklaşa bir dizi NFT Star Wars oyuncağı piyasaya sürmüştü. Dijital oyuncakların fiyatı 39.99 dolardı.

Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou, platformun oluşturulmasında son yıllarda alınan derslerin etkili olduğunu söyledi. Şirket, 2021’in başlarında aylık 200 milyon dolardan fazla ticaret yapan NFT ticaret kartı koleksiyonu NBA Top Shot’ın büyük başarısından sonra bir zamanlar web3 dünyasının gözde ismiydi.

Chainalysis, NFT işlemlerini izlemek için Dapper Labs ile ortaklığa gidiyor

KaynakThe Block