Kripto girişimi Keyp’teki küçük bir geliştirici ekibi, orijinal Nintendo Game Boy el konsollarını yeniliyor ve kripto para birimini çevrimdışı depolamak için optimize ederek eski popüler el konsolunu Game Wallet adlı bir kripto donanım cüzdanına dönüştürüyor.

Ancak Game Wallet sadece Game Boy konsol kapağına sahip yeni moda bir donanım cüzdanında ibaret değil. Essasında Game Wallet, rastgele görevler ve oynanamayan karakterlerle (NPC’ler) etkileşimler yoluyla kullanıcıların kurtarma ifadeleri (seed phrases) oluşturmak için oyunlaştırmayı gerçekten kullanan yepyeni bir Game Boy oyun kartuşu.

Game Wallet kurulduktan sonra, BIP-32 kurtarma ifadelerini kullanan herhangi bir kripto para birimini saklayabilecektir, bu da başlangıçta Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların saklanabileceği anlamına geliyor. Game Wallet’ın yazılımı da açık kaynak kodlu olacak ve istenirse herkesin kendi uygulamasını oluşturmasına imkân tanıyacak.

Keyp kurucusu Joseph Schiarizzi, cüzdan deneyiminin Pokemon’a benzediğini söylüyor. Schiarizzi’nin konuya yönelik açıklamaları şöyle: “Keyp’te birincil odak noktamız, sosyal oturum açma ve cüzdanlar için ekstra güvenlik katmanları gibi araçlarla Web3’ü herkes için erişilebilir ve güvenli hale getirmektir. Game Wallet bunun eğlenceli bir projesi ve uzantısıdır.

Game Wallet Ocak ayından beri geliştirme aşamasında olsa da Keyp’in dokuz kişilik ekibi, Ledger’ın yeni “kurtarma” hizmetiyle ilgili son tartışmaların gerçekten çevrimdışı bir depolama çözümüne ihtiyaç duyulduğu anlamına geldiğine inanıyor. Game Wallet kendisini, hiçbir zaman ürün yazılımı güncellemesi vaat etmeyen bir çevrimdışı depolama seçeneği olarak pazarlıyor.

AB’den dijital cüzdan ve Akıllı Sözleşmeler’e yeşil ışık

KaynakDecrypt