Vitalik Buterin, Dogecoin ve Zcash dahil olmak üzere blockchain’lerin PoS- Proof of Stake’e geçmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar…

Ekosistemin uzun süredir yakından takip ettiği Ethereum Merge’ü kısa süre önce gerçekleşmişti. Merge ile Ethereum ağında, 2015’den beri aktif olarak kullanılan İş İspatından (PoW- Proof of Work) Hisse İspatına (PoS- Proof of Stake) geçiş yapıldı. Gelişmeden ardından Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, katıldığı bir etkinlikte dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Rus asıllı Kanadalı bilgisayar programcısı, girişimci Dogecoin ve Zcash dahil olmak üzere blockchain’lerin PoS- Proof of Stake’e geçmesi gerektiğini söyledi. Messari Mainnet konferansına görüntülü sohbet ile katılan Buterin, “Umarım Zcash geçiş yapar. Ayrıca Dogecoin’in de yakında geçeceğinden çok umutluyum” diye ekledi.

Buterin, test ağı birleştirmesinde “bazı hatalar” yaşanmasına rağmen, geçişin genel itibarıyla ‘sorunsuz’ olduğunu belirtti.

Öte yandan etkinliğe Messari CEO’su Ryan Selkis ile birlikte konuk olan Electric Coin Company’nin CEO’su Zooko Wilcox-O’Hearn (Electric Coin Company aynı zamanda Zcash’in geliştirmesine öncülük ediyor), Ethereum planlarını e-postayla aldığını, ancak beğenmediği için ilgilenmediğini söyleyerek ‘asla işe yaramayacağını’ düşündüğünü, sonrasında ‘Vitalik Buterin ve Ethereum geliştiricilerinin elde ettikleri başarı ile kendisini yanılttığını’ söyledi.

Diğer taraftan Zooko, Ethereum’un PoS geçişinin de ‘asla işe yaramayacağını’ iddia etmişti. Ama gelen başarının ardından yeni açıklamaları farklıydı; Ethereum geliştiricileri ve Buterin’e atıfta bulunarak, “Hayatınızın geri kalanında kendinizle gurur duymalısınız” dedi.