Stellantis ve İngiltere merkezli Kiri Technologies, sürdürülebilir sürüşü teşvik etmek için blokzinciri ödüllerini kullanacak. Program yeni Fiat 500 araçlarında kullanılacak.

Tamamen elektrikli bir otomobil olan Yeni Fiat 500 sürücüleri, Kiri pazarında harcanabilecek KiriCoins ile ödüllendirilecek. Yeni Fiat aracı, sürüş mesafesine ve hıza göre KiriCoins’i otomatik olarak toplayan ve token’ları Fiat uygulaması aracılığıyla erişilebilen sanal bir cüzdana yerleştiren bir sisteme bağlı. Token’ları toplamak için müşterilerin uygulamayı indirmesi, Kiri’ye bağlaması ve sürüşe başlaması yeterli.

Şehirde normal hızda 1 kilometre araba sürmek 1 KiriCoin’e eşdeğer durumda. Sürüş sırasında kilometrelerin hesaplamaları ve KiriCoins’e dönüştürülmesi anında ve blokzinciri teknolojisi ile onaylanıyor.

Dijital pazardaki ödüllerin yanı sıra, 0’dan 100’e kadar sürüş verimliliğini ölçen en yüksek eko:Puan’a ulaşan 500 sürücü, Amazon, Apple, Netflix ve Spotify dahil olmak üzere Stellantis’in ek tekliflerine de erişebilecek. Amaç, daha sürdürülebilir ve enerji verimli sürüşü teşvik etmek.

Ödül programı, Yeni Fiat 500’e rekabet avantajı sağlamayı da amaçlıyor. Elektrikli arabalar artık piyasada bir inovasyon değil ve şirketlerin ürünlerini markalaştırmak ve farklılaştırmak için yaratıcı yöntemler bulması gerekiyor. Bununla birlikte bu otomobiller geleneksel ve genellikle daha ucuz modellerle de rekabet ediyor. Bu ödül programı da Fiat 500’ü sürdürülebilir sürüş ile ilişkilendirerek marka oluşturmak ve yeni müşteri çekmeyi hedefliyor.

Sürdürülebilir dijital kimlik çözümleri için blokzinciri vaadi

KaynakLedger Insights