Dünyanın en popüler sporunun uluslararası yönetim organı olan FIFA, yapılan açıklamaya göre bu hafta içinde sahiplerine 2026 Dünya Kupası’nın final maçını izleme fırsatı verecek sınırlı sayıda dijital koleksiyon ürünü çıkaracak.

Açıklamada, “İlk parti için 100 dijital koleksiyon mevcut olacak ve 2026 FIFA Dünya Kupası final biletlerini güvence altına alma şansı sunan en nadir koleksiyonları içerecek” ifadesi kullanıldı. Ayrıca Polygon ağında toplam 900 dijital koleksiyon parçası daha çıkarılacağı ve OpenSea platformunda kullanıma sunulacağı da açıklandı.

FIFA’nın NFT’leri başlangıçta Algorand üzerinde basılmıştı, ancak şimdi web3 oyun projeleri arasında popüler bir blockchain olan bu koleksiyonun ikinci aşamasıyla Polygon’a geçmeyi planlıyorlar. Açıklamada, gelecekteki FIFA dijital koleksiyon lansmanlarının da Polygon’u kullanacağı belirtildi.

FIFA geçen yıl “FIFA+ Collect”i ilk kez duyurduğunda, dünyanın dört bir yanındaki futbol taraftarlarına benzersiz dijital koleksiyon parçalarına uygun fiyatlarla sahip olma şansı sunacağı söylenmişti.

NFT işlem hacimleri son zamanlarda toparlanmış olsa da, Bored Ape Yacht Club gibi üst düzey koleksiyonların milyonlarca dolara satıldığı boğa koşusu sırasındaki seviyelerin hala çok altında. Bununla birlikte büyük markalar, dijital koleksiyon girişimleriyle hayranlara hizmet etme ve onlardan para kazanma fırsatlarını takip ediyor.

JPMorgan: DeFi ve NFT’lerdeki toparlanmaya heyecanlanmak için erken

KaynakThe Block